Hoofdstuk 1 Groot probleem

“We moeten de rantsoenen  bevriezen” zei IJsbeer Bries en maakte een stevig vuistgebaar met zijn poot op de jaarlijkse vergadering van Het zure regenbos eigenaren. “Dat schreeuw je elk jaar”, riep Edo de Uil kom nu eens met alternatieve ideeen, draag nu eens bij aan onze samenleving in ons zure regenbos, kom eens met een goed idee waar we allemaal wat aan hebben! Het was even stil op de vergadering en er werd stilletjes gemompeld.

Zo ook  Bjorn de bever (een multitalent uit Scandinavie) tegen Jack de Jackhals, hé hé  misschien  is het wel een goed idee om een dam te bouwen zodat we allemaal genoeg drinkwater hebben met genoeg vis om te eten en uhh mompel mompel. Meer kon Bjorn Bever niet zeggen want  Jack de Jackhals onderbrak hem bruut en schreeuwde “IK HEB EEN IDEE!!!” Als we nu eens een dam bouwen dan hebben we genoeg drinkwater en genoeg vis voor iedereen! Klink niet onaardig, zei Edo de uil. Waarop Jack zei” Graag zou ik de leiding op me nemen, neem ik loonwerkers in dienst en zorg ik voor de realisatie en het onderhoud! “Edo Uil zag er wel wat in en deligeerde Jack de Jackhals om een team samen te stellen. “Zorg er wel voor dat e.e.a op papier staat alvorens je begint Jack” zo gezegt zo gedaan en Jack schreef een uitgebreid plan samen met Bjorn de Bever v.w.b. de dam, daarna ging hij met Gijs de Gier om tafel voor een uitgebreide FoeF (Functie op eet Formulier) Hier stond in hoeveel je moest werken en hoeveel je dan te eten kreeg en wat je hiervoor moest doen. Jaaha….. en een poot of een krabbel volstond, dit maakte je verplicht om aan Project Planty Food deel te nemen.

Op de volgende vergadering legde Jack de Jackhals zijn plannen op tafel en zei “ZO MOET HET EN NIET ANDERS!!!!!” anders gooi ik het bijltje erbij neer. HOO Hoo Hoe Hoe Jack zei Edo de uil , we zitten hier met volwassen dieren en we hebben allemaal baat bij jouw idee, dus de toon die je gebruikt moet motiverend en vooral vooruitstrevend zijn, dan bereiken we ons doel. HELEMAAL mee eens zei Bries de IJsbeer. “WE MOETEN DE RANTSOENEN BEVRIEZEN!!”  met zijn vuist op tafel bonkend.

DAAR HEB JE HEM WEER!!! riep Jack de Jackhals “SLUIT DIE GEK OP”of stuur hem naar Het Bos Der Achtelijken!!“NEEN, NIX NIX NIX” we zijn allemaal gelijk, riep de alternatieve Graaf Gans die iedereen aardig vond.

“STILTE STILTE STILTE!!!” Brulde Edo de Uil en de bloedaders stonden in zijn bruine uilen ogen. Wit verziekend kwaad was Edo. U hebt een plan en dat gaan we uitvoeren, discussie gesloten! Morgen gaan we bespreken oehoehoehoe Wie dit plan gaat uitvoeren. Spuugzat was hij van al dat gezeur, liep weg en achter een boom kokte hij de uilenbal uit die hem al de hele dag dwars zat.  Zo, dat lucht op, vannacht maar weer een beetje rustig rond kijken i.p.v veel eten.