Hoofdstuk 2 Het overleg

Het was  geroezemoes alom aan de grote en zeer lange tafel waar Edo de Uil aan het hoofd zat. Edo tikte met zijn hamertje op de tafel en begon zijn betoog.

Dames en Heren!!!, Ik geloof dat iedereen er is dus  laten we aanvangen met de vergadering van het Project Planty food en mag ik u voorstellen aan onze beeldschone Zuid -Amerikaanse en zeer rappe notuliste Mvr. Delores del Flaminco!  Zij zal alles wat hier gezegd wordt noteren, zodat wij afspraken en beslissingen op papier hebben staan, bij meningsverschillen op de werkplek kunnen wij dan terug vallen op de eerder gemaakte afspraken en beslissingen om zo doende zo min mogelijk vertraging op te lopen.

Voor de vergadering zelf heb ik een lijstje gemaakt om  snel, doch effectief te werk te kunnen gaan, deze standaard lijst zal gehanteerd worden bij iedere vergadering en/of werkoverleg, enkele punten zijn bijvoorbeeld een korte evaluatie, de agendapunten, stand van zaken, voortgang, actiepuntenlijst (wie doet wat) en niet te vergeten ARBOO`s punten.

ARBOO`s riep Jack de Jackhals die een hekel had aan onduidelijke regeltjes, Ja zei Edo de uil “ALS ROEKELOZE BOUWERS OPZETTELIJK OBSTRUEREN!”  Gijs de Gier gaf een knipoog naar Jack en fluisterde zachtjes “dat kan nog wel eens van pas komen Jack. En Jack maakte een correctie in zijn aantekeningen. Bjorn de bever zat er bij en begreep er allemaal maar weinig van en wilde eigelijk alleen maar dat zijn droom de Dam bouwen, uit zou komen en vond het eigelijk al veel te lang duren, in deze vergadertijd had hij al aardig wat palen voor de fundering kunnen slaan. Laat dat wel wezen.

Edo de Uil “na deze uiteenzetting wil ik nu graag het woord geven aan Jack de Jackhals,  DAMES EN HEREN JACK DE JACKHALS! Op dat moment schrok  Bries de ijsBeer wakker en riep geschrokken ”WE MOETEN DE RANTSOENEN BEVRIEZEN!!! JA JA Mr. Bries  even uw aandacht erbij houden graag!! zei Edo en vermaande Jack om aan te vangen met zijn verhaal.

Welnu begon Jack, ik heb een calculatie gemaakt over hetgeen wij gaan bouwen en als we alle werknemers bij elkaar optellen komen we op een totaal van een tiental werknemers en dat zijn wel te verstaan Edo de uil als Algemeen directeur, Ikzelf als directeur planning en organisatie, Gijs de Gier als Directeur personeelzaken en ARBOO, Bries de Beer als Opzichter uitvoering, Graaf Gans hoofd ontspanning en recreatie, Mvr. Delores del Flaminco Administratie, Bjorn de Bever als teamleider van zijn 3 medewerkers O ja, en voor deze 3 medewerkers maken wij een vacature, OF heeft iemand nog een idee om deze functies op te vullen. En Bjorn de Bever stak zijn vinger omhoog en zei “Nou ik heb een paar poolse neven die graag eens buiten hun bos willen kijken, maar helaas door hun gewoontes  bij niemand welkom zijn!  AANGENOMEN!!!! gilde Jack dan is het concept compleet, stuur Peer de Duif maar met de mededeling dat ze morgen kunnen aanvangen!

Dan sluiten we nu de vergadering zei Jack en komen morgen weer bij elkaar, wanneer het Team compleet is kunnen we aanvangen met PPF(Project Planty Food) en iedereen stapte van zijn stoel en ging naar huis, behalve Bries de ijsBeer die was wederom ingedut en bromde zachtjes.